söndag, februari 03, 2008

En vecka med en tvååring

Tisdag: handlar på Willys, kör in kundvagn och unge i charken och grabbar tag i billig falukorv. Då hörs en hög, klar barnaröst deklarera "mamma, det är BAJSKORV"

Onsdag: Rotmos och köttkorv till middag. Ungen matvägrar
Torsdag: Fisk och kokt potatis till middag. Ungen matvägrar
Fredag: Makaroner och seg hamburgare. Ungen äter som en häst. Mamman konstaterar att det där med näringsriktig kost inte passar lilla damen.

Lördag: Ungen hävdar bestämt att gästen som sover i soffan är Ninni, INTE Jasmine.. Uppför sig sedan exemplariskt flera timmar i stan, efter att hon fått bestämma lunchen, "bambujaje". Ringer alldeles själv till mormor och berättar om sin tomte, sina lego-kor och sin spis. Fläskkotlett och potatisklyftor till middag, matvägrar igen. Däckar i soffan till "Snickeboa"..

Söndag: Hävdar lika bestämt att gästen på soffan är Christelmormor, inte Jasmine idag heller. Kissar sedan ner stolen och sig själv. Får fina prinsess-saker i present och blir helt betagen av glittret. Berättar för mamma att hon har en "tomterumpa". (Detta får sin förklaring när Jasmine berättar att hon kallat henne "rumpnisse" hela morgonen)

1 kommentar:

Anonym sa...

Skrattar halvt ihjäl mig... :D