lördag, april 17, 2010

Daniel åker till affären..

Daniel ska ha herrmiddag för grannherrarna idag. Han värdar ihop med grannen i det andra nyrenoverade, vita trähuset här på vägen. De träffades och bestämde menyn, lyxigt värre skulle det bli med gratinerade havskräftstjärtar, kalvfilé oscar och tequilamarinerade, exotiska frukter med hemgjord vaniljglass. Glad i hågen åkte pappa Daniel till fiskbilen och handlade kräftor. Sedan kom han hem och började göra en inköpslista för resten som behövdes. Tryffel, kalvfilé, papaya, pepino, olivolja.. Budgeten är 150kr/gubbe, så nu är menyn istället: samma kräftstjärtar, ryggbiff ("va, kostar kalv 500 kr kilot..ojojoj") med bearnaisås och sparris ("tryffel, är det dyrt, jahaa") och tequilamarinerade (vi hittade en flaska i vårt förråd, undra vem som haft den med sig och när??) exotiska frukter från fysdisken ("HUR kan en halv papaya kosta 100 spänn, och VAD är en pepino??") med grekisk yoghurt ("hur gör man glass?")
Nej, min man är inte så ofta i affären att han har en rimlig prisuppfattning, men jag tror nog att gubbarna ska bli nöjda ändå, bara han låter bli att berätta vad ursprungsmenyn var.. Förresten har vi myntat ett nytt uttryck. När man som min man använder en massa hel och halvfabrikat kan det ju inte bli annat än LATlagning, eller vad säger ni?

Inga kommentarer: