fredag, december 30, 2011

En sorts sammanfattning

2011 är till ända. Återigen ett händelserikt år för vår familj. Allt började med det nya huset. Flytten till Nödinge som förde med sig att barnen bytte förskola. Sedan fick vi veta att vi skulle få ett litet syskon till i barnaskaran. Inte långt efter det var det både kusin och kompis på väg också. Roligt, roligt!! Dubbla boenden tärde länge hårt på ekonomin så hela första kvartalet fick vi ligga lite lågt. Tack o lov var det till sist ett par som blev förälskade i vårt Vikaliden och köpte det. Stor lättnad! Pappa köpte ny leksak..
Vi åkte till Öland för en liten minisemester. Där poppade vattkopporna upp. Milton var först ut, men inte speciellt påverkad av prickarna. Bianca som stod näst på tur blev desto sjukare, stackarn. Speciellt som ingen smärtlindring hjälpte. Det var ett tungt dygn när det var som värst..
När det blev dags för semester styrde vi kosan mot Litauen och Lettland. Tillsammans med goda vännerna testade vi att bo både på gammalt ryskt sanatorium och fina slott. Kontrasterna är stora på andra sidan Östersjön.
Efter semestern gav min kropp upp. Det var dags att ta föräldraledigt och dra ner på tempot.
Bianca började förskoleklass OCH ridskola. Besök på Liseberg, mycket ledsen Milton som är för kort för nästan alla karuseller. "Ja inte liten" hulkade han mellan tårarna. Detta var också kvällen som sällskapet kammade hem en hel barnvagn full med stjärnvinster. Och Ubbe valde att stanna kvar på Liseberg. Vilken lycka när han kom hem igen efter en vecka!!
September, do-day närmade sig. För att få tiden att gå var vi på bio, skördemarknad och cirkus. "Varför heter den Cirkus Skratt? Så rolig var den inte" var Biancas kommentar..
Byggföretaget kom o rev ut vårt fuktskadade och felbyggda badrum. En lååååång process sattes igång.
Bebis började annonsera sin ankomst tidigt på tisdagsmorgonen. Jag satte igång o baka äppelkakor. Vid åtta på kvällen föddes Miranda. Hemma igen på förmiddagen dan därpå. Byggkillarna såg något förvånade ut.. Flera vändor tillbaka till Östra för att kontrollera att blåsljudet på hennes lilla hjärta växt bort, PKU-test, hörselscreening och återbesök på hörselscreening. Äntligen OK-stämpel!!
Höst. Översvämning i tvättstugan eftersom avloppsrören var igensatta. Många spolningar innan det äntligen var löst. Premiärduschning i nya badrummet. De är inte så snabba på den byggfirma som försäkringsbolaget anlitat..
Bianca fyllde sex år och fick ta hål i öronen. Barnkalasen duggade tätt.
Some kind of-vinter. Milton gav nappen till tomten på julskyltningen. Julstrumporna hängdes upp och vi åkte på tradionsenlig julmarknad. I år i sällskap med Christelmormor.
Miranda följde med på julbordsshow på Tanumstrand och gjorde succé.
Julbord på Liseberg med hela familjen.
Jul. Träffa hela släkten på tre dagar, öppna massor av julklappar och gå upp nåt kilo. Och nu är året över! Undra hur 2012 blir??

Inga kommentarer: